Besplatna dostava za narudžbe iznad 39€
Poklon za svaku narudžbu iznad 70€
Brza isporuka u roku 1-2 radna dana
žena sretna na snježnoj livadi

Zdravlje i kako ga očuvati

Na naše zdravlje utječu brojni uvjeti. Vanjski klimatski uvjeti jedni su od njih. No, postoje i unutarnji uvjeti koje je potrebno zadovoljiti kako bi stanice funkcionirale normalno i harmonično kao cijelina. Stanje koji odgovara stanicama našeg tijela stručno se zove homeostaza i to je tajna uspjeha u održavanju organizma zdravim.

Potrebno je, zapravo zdravom hranom, tjelovježbom, snom, disanjem, emocionalno skladnim načinom života i dovoljnim unosom vode dobiti takve uvjete koji će omogućiti zdrav život.

NEKOLIKO ČINJENICA KOJE MOGU POMOĆI:

  • Zdravlje je uvjetno i ne dolazi samo po sebi, treba ga zaslužiti
  • O zdravlju treba voditi brigu svakodnevno, marljivo, disciplinirano i iskreno
  • Zdravlje se gradi strpljivo. Ne dolazi preko noći ali nažalost može otići preko noći
  • Zdravlje je jeftino! Bolest je skupa!

 

OSTANITE ZDRAVI OVE ZIME

Dolazi nam hladnije vrijeme i zbog toga se trebamo bolje pripremiti za nadolazeću promjenu temperature i stanja u okolini. Nije nužno da se svake zime prehladite ili obolite od gripe. Mudrom i kvalitetnom pripremom te strpljenjem, moguće je to izbjeći.
Osnovna mudrost koja leži u borbi protiv ovih nezvanih posjetitelja je da jačamo obrambene snage našeg tijela (ne samo imunitet već i zalihe snage ) i ne dopustimo, niti malo, gripi i prehladi da se razmašu i naprave nered.
S obzirom da virusi bolje preživljavaju na suhom zraku, potrebno je osigurati dovoljnu količinu vlage u prostorijama u kojima najčešće boravimo.

To možemo postići kratkotrajnim prozračivanjem prostorija ili ovlaživačima zraka. Virusi vole hladnije okruženje i u takvom mogu dulje preživjeti. Stoga utoplite se! Što je više moguće, izlažite se sunčevoj svjetlosti kako bi povećali količinu vitamina D u svojem organizmu. Preventivno uzimajte dodatke prehrani koji utječu na podizanje vašeg imuniteta.

ALKILGLICEROLI: snaga imuniteta iz morskih dubina

Tradicionalna medicina skandinavskih zemalja davnih je dana prepoznala zdravstvene blagodati ulja jetre morskog psa.  Ulje je služilo kao narodni lijek za brže cijeljenje rana te “prva pomoć” pri teškoćama s dišnim i probavnim sustavom.

Danas se ulje jetre morskog psa primenjuje za jačanje imuniteta, kao pomoćna terapija kod kancerogenih oboljenja, za sprječavanje štetnih posljedica zračenja kod radioterapije, za prevenciju prehlade i gripe.


Moglo bi vas zanimati: Dr. Alenka Brozina: Ulje jetre morskog psa za imunitet


Saznanje da sve vrste morskih pasa posjeduju izvanrednu otpornost na rast tumora te ne obolijevaju ili obolijevaju rijetko od ove bolesti zainteresiralo je brojne znanstvenike.

Ubrzo se ustanovilo da se u jetri morskog psa nalazi aktivna tvar koja je isključivo zaslužna za takvu zdravstenu sliku morskih pasa. Ta tvar, je ALKILGLICEROL koji ima imunomodulatorna  i antioksidativna svojstva.

Alkilgliceroli su prisutni i u našem organizmu i to u jetri, koštanoj srži i majčinom mlijeku. Starenjem kao i pod utjecajem loših životnih navika te stresa, njihova se razina u organizmu smanjuje pa s time imunitet i zdravlje slabe.

Alkilgliceroli su u vrlo malom postotku ili nimalo prisutni u prehrambenim namirnicama. Na primjer, u kravljem mlijeku ih ima 10 puta manje nego u majčinom, stoga ih je opravdano unositi u organizam u obliku kvalitetnih dodatka prehrani.

Međutim, ulje jetre različitih vrsta morskih pasa u svom izvornom obliku sadrži i alkilglicerole koje našem imunitetu nisu potrebni. Također sadrže kolesterol, skvalen, živu, vitamine A i D koji u većim količinama štete ljudskom organizmu. Upravo zato, prilikom odabira dodataka prehrani treba biti oprezan i birati one koji su visokopročišćeni.

 

IMUNITET OBNOVLJEN ALKILGLICEROLIMA

ALKILGLICEROLI su ukIjučeni u stvaranje i sazrijevanje bijelih krvnih stanica (leukocita) i antitijela koji su neizostavan dio obrambenog sustava organizma. Smatra se da su alkilgliceroli važni za bijele krvne stance jednako kao što je žeIjezo važno za crvene krvne stanice (eritrocite). Hrana i piće sadrže malo ili nimalo alkilglicerola koji su neophodni za naš imunitet stoga ih je u organizam potrebno unositi kroz standardizirane dodatke prehrani.

PROČITAJ I OVO

Dr. Žnidarič: Pamćenje i učenje

Znanstvenici su dokazali da naš mozak ne zaboravlja ništa što je vidio, čuo ili na bilo koji način spoznao s naših pet osjetila. U njemu, odnosno u našem pamćenju, ostaju svi podražaji kojima smo bili izloženi, iako se mi možda ne možemo sjetiti svega. Na temelju tog pamćenja reguliramo svoje ponašanje, donosimo odluke i rješavamo probleme. Informacije pohranjene u memoriji osnova su razmišljanja, učenja i drugih mentalnih procesa. Međutim, dobro pamćenje rijetko je urođeno – ono se uglavnom postiže treningom.

AUTOR
HugYourLife

HugYourLife

Hug Your Life dodaci prehrani hrvatski su proizvod, a riječ je o visoko kvalitetnim standardiziranim prirodnim dodacima prehrani s inovativnim formulama koji su kreirani u harmoniji s prirodom i Vašim tijelom. Proizvedeni su s velikom pažnjom te ljubavlju prema zdravlju i zdravom načinu života.
PODIJELI ČLANAK
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email