Besplatna dostava za narudžbe iznad 39€
Poklon za svaku narudžbu iznad 70€
Brza isporuka u roku 1-2 radna dana

Koncept pH faktora: što je zapravo kiselost organizma?

Kiselost organizma ili koncept pH faktora poznat je već tisućama godina i zasniva se na teoriji da je čovjekovo zdravlje direktno povezano i ovisi od toga na kojem nivou kiselosti odnosno lužnatosti je tijelo. Ukoliko je tijelo previše kiselo, tj. ne postoji balans, tada dolazi do poremećaja koji se manifestiraju u obliku značajnog broja oboljenja.

Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom.

KAKO POSTAJEMO „PREKISELI”?

Suvremena ishrana obiluje namirnicama koje stvaraju kiselu reakciju u tijelu. To su, npr. prevelika količina proteina životinjskog porijekla, šećer, bijelo brašno, namirnice bogate škrobom, masna hrana i sve namirnice koje sadrže konzervanse i aditive, zatim alkoholna pića, gazirani napici… Sve što unosimo u sebe, ima utjecaj na vrijednost pH krvi.

Veliko zagađenje životne okoline i ovdje, nažalost, igra veliku ulogu. Prevelike količine sumpornih spojeva u zraku ili prezasićenje zemljišta umjetnim gnojivima utjeće da, uz namirnice koje inače povećavaju pH faktor krvi i zagađenost zraka, vode i tla doprinosi istom problemu. Voće, povrće, voda i zrak loše kvalitete, još više otežavaju uspostavljanje pH balansa. Naravno postoji voće, povrće i bilje koje je izuzetno alkalno, međutim nažalost teško možemo biti sigurni da potjeće iz organskog i biodinamičkog uzgoja. Ako nema sigurno porijeklo tada je obično nutritivno vrlo siromašno i zagađeno pesticidima što samo može pogoršati zdravlje organizma.

Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu. Dr. Warburg, dobitnik Nobelove nagrade, je rekao:

Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”. 

Ako vam je pH faktor previsok, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam.

Kisela sredina je sredina bez kisika. Alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo. Da bismo se ispravno hranili, potrebno je osigurati odprilike 60% alkalne prehrane i izbjegavati proizvode koji su u većini kiseli.

Što o pH faktoru kažu stručnjaci?

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, – George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.

 

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu.” – Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkaliziraj ili umri”

PROČITAJ I OVO

Dr. Žnidarič: Pamćenje i učenje

Znanstvenici su dokazali da naš mozak ne zaboravlja ništa što je vidio, čuo ili na bilo koji način spoznao s naših pet osjetila. U njemu, odnosno u našem pamćenju, ostaju svi podražaji kojima smo bili izloženi, iako se mi možda ne možemo sjetiti svega. Na temelju tog pamćenja reguliramo svoje ponašanje, donosimo odluke i rješavamo probleme. Informacije pohranjene u memoriji osnova su razmišljanja, učenja i drugih mentalnih procesa. Međutim, dobro pamćenje rijetko je urođeno – ono se uglavnom postiže treningom.

AUTOR
HugYourLife

HugYourLife

Hug Your Life dodaci prehrani hrvatski su proizvod, a riječ je o visoko kvalitetnim standardiziranim prirodnim dodacima prehrani s inovativnim formulama koji su kreirani u harmoniji s prirodom i Vašim tijelom. Proizvedeni su s velikom pažnjom te ljubavlju prema zdravlju i zdravom načinu života.
PODIJELI ČLANAK
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email