PET SAVJETA ZA BOLJI IMUNITET DJECE

PET SAVJETA ZA BOLJI IMUNITET DJECE

Kako poboljšati imunitet djeteta?

Djeca vlastiti imunitet razvijaju tek nekoliko mjeseci nakon rođenja, prvi imunitet dobivaju od majke. U dobi od 10 do 12 godina imunitet djeteta dostiže razinu imuniteta odrasle osobe. Stoga vam donosimo pet savjeta kako ojačati imunitet svoga djeteta.

 

  1. Boravak na svježem zraku:

U zimskim mjesecima i hladnijim danima nekako se ustručavamo boraviti s djecom izvan kuće zbog bojaznosti od viroza. Međutim, svježi zrak pomaže djetetu da ojača imunitet te čisti dišne putove. Boravak na dnevnom svjetlu poboljšava očni fokus i odmara oči, što je prijeko potrebno da bi se oči odmorile od digitalnih nemani.

 

 

 

  1. Higijena je pola zdravlja:

Djecu treba učiti dobrim higijenskim navikama već od prve godine. Pravilnim pranjem ruku smanjuje se opasnost obolijevanja od brojnih bolesti kao što su gripa, žutica, crijevne zarazne bolesti i druge infekcije. Sticanje ove navike zna biti izazovno, zato si probajte olakšati posao sapunčićima raznih boja i oblika ili pjesmicama koje mogu zabaviti dijete.

 

  1. Osigurajte djetetu kvalitetan san:

Osim što se tijekom sna izlučuje hormon rasta, neispavanost djece, kao i kod odraslih, dovodi do manjka koncentracije i razdražljivosti. Stoga je bitno da se prije spavanja uklone sve smetnje kao što su elektronički uređaji, da bi priuštili vašem djetetu neometan san.

 

  1. NE izlaganju djeteta pasivnom pušenju:

Česta izloženost dimu cigareta smanjuje imunitet djece te utječe na učestalost pojave bronhitisa, astme te mnogih drugih zdravstvenih problema. Djeca su podložnija djelovanju dima jer im je disanje brže nego kod odraslih, a prirodni detoksifikacijski sustav još nije razvijen.

 

  1. Unos vitamina i minerala je ključan:

Idealno bi bilo djetetu servirati 5 porcija voća i povrća dnevno, međutim, nekad je i jedna porcija nemoguća misija. Zato je bitno da se djetetu pruže vitamini i minerali potrebni za normalno funkcioniranje organizma.

Tu u pomoć ulijeću „super junaci“ u obliku finih sirupa. Bogati prirodnim izvorima kao što je npr šipak, limun, ribizla, naranča, đumbir, kurkuma te vitaminima i mineralima bitnih za jačanje imunološkog i živčanog sustava.

PODIJELI ČLANAK
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on digg
Digg
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email

Newsletter

Prijavi se na newsletter, primaj novosti iz naše ponude.

POVEZANE OBJAVE
kako-se-rijesiti-stresa-prije-ispita-djevojka-s-knjigom-na-glavi

Kako se riješiti stresa prije ispita

Tijekom ispitnih sezona mnogi se učenici i studenti pitaju kako se riješiti stresa prije ispita. Ako ste i vi jedan od njih, na pravom ste mjestu! Kako se ne biste vrtjeli u začarnom krugu stresa, važno je osvijestiti osjećaj stresa prije ispita koji se obično manifestira kao trema pred ispit ili čak ide korak dalje i dovodi do ispitne anksioznosti.

acerola-nakon-berbe-voće-s-najvise-vitamina-c

Koje voće ima najviše vitamina C

Ako ste se pitali koje voće ima najviše vitamina C, na pravom ste mjestu! Donosimo top 10 voćaka koje sadrže velike količine prirodnog C vitamina! Zašto ih ne biste uvrstili u prehranu već danas?

Jelovnik za visoki kolesterol

Jelovnik za visoki kolesterol ne treba biti kompliciran niti iz njega moraju biti izdvojene sve ukusne namirnice. I dalje možete uživati u hrani, a vjerojatno ćete otkriti i neke nove okuse, za koje do sada niste znali da postoje.