Besplatna dostava za narudžbe iznad 39€
Poklon za svaku narudžbu iznad 70€
Brza isporuka u roku 1-2 radna dana
roditelji s dvoje djece

5 savjeta za bolji imunitet djece

Kako poboljšati imunitet djece?

Djeca vlastiti imunitet razvijaju tek nekoliko mjeseci nakon rođenja, a prvi imunitet dobivaju od majke. U dobi od 10 do 12 godina imunitet djeteta dostiže razinu imuniteta odrasle osobe. Stoga vam donosimo pet savjeta koji vam mogu pomoći ojačati imunitet djece.

  1. Boravak na svježem zraku

U zimskim mjesecima i hladnijim danima nekako se ustručavamo boraviti s djecom izvan kuće zbog bojaznosti od viroza. Međutim, svježi zrak pomaže djetetu da ojača imunitet te čisti dišne putove. Boravak na dnevnom svjetlu poboljšava očni fokus i odmara oči, što je prijeko potrebno da bi se oči odmorile od digitalnih nemani.

  1. Higijena je pola zdravlja

Djecu treba učiti dobrim higijenskim navikama već od prve godine. Pravilnim pranjem ruku smanjuje se opasnost obolijevanja od brojnih bolesti kao što su gripa, žutica, crijevne zarazne bolesti i druge infekcije. Sticanje ove navike zna biti izazovno, zato si probajte olakšati posao sapunčićima raznih boja i oblika ili pjesmicama koje mogu zabaviti dijete. Samo će ovaj korak znatno doprinijeti jačanju imuniteta djece.

  1. Osigurajte djetetu kvalitetan san

Osim što se tijekom sna izlučuje hormon rasta, neispavanost djece, kao i kod odraslih, dovodi do manjka koncentracije i razdražljivosti. Stoga je bitno da se prije spavanja uklone sve smetnje kao što su elektronički uređaji, da bi priuštili vašem djetetu neometan san.

  1. Ne izlažite dijete pasivnom pušenju

Česta izloženost dimu cigareta smanjuje imunitet djece te utječe na učestalost pojave bronhitisa, astme te mnogih drugih zdravstvenih problema. Djeca su podložnija djelovanju dima jer im je disanje brže nego kod odraslih, a prirodni detoksifikacijski sustav još nije razvijen.

  1. Unos vitamina i minerala je ključan za imunitet djece

Idealno bi bilo djetetu servirati 5 porcija voća i povrća dnevno, međutim, nekad je i jedna porcija nemoguća misija. Zato je bitno da se djetetu pruže vitamini i minerali potrebni za normalno funkcioniranje organizma.


Moglo bi vas zanimati: Koje voće ima najviše vitamina C?


Tu u pomoć ulijeću „super junaci“ u obliku finih sirupa. Bogati prirodnim izvorima kao što je npr šipak, limun, ribizla, naranča, đumbir, kurkuma te vitaminima i mineralima bitnih za jačanje imunološkog i živčanog sustava.

PROČITAJ I OVO

Dr. Alenka Brozina: Ulje jetre morskog psa za imunitet

Ulje jetre morskog psa od davnina se koristi među skandinavskim narodima zbog svojih brojnih blagodati po zdravlje. U prošlosti se koristilo u tradicionalnoj medicini kao pomoć kod probavnih tegoba i respiratornih bolesti te za brže zacjeljivanje rana. Danas je dostupno diljem svijeta kao dodatak prehrani koji se prvenstveno koristi zbog visokog sadržaja alkilglicerola.

AUTOR
HugYourLife

HugYourLife

Hug Your Life dodaci prehrani hrvatski su proizvod, a riječ je o visoko kvalitetnim standardiziranim prirodnim dodacima prehrani s inovativnim formulama koji su kreirani u harmoniji s prirodom i Vašim tijelom. Proizvedeni su s velikom pažnjom te ljubavlju prema zdravlju i zdravom načinu života.
PODIJELI ČLANAK
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email