Besplatna dostava za narudžbe iznad 39€
Poklon za svaku narudžbu iznad 70€
Brza isporuka u roku 1-2 radna dana
muškarac kiše

Kako ojačati imunitet? Istražili smo najučinkovitije metode

Prošla je godina dana otkad je COVID-19 zabilježen u Hrvatskoj, a kraj pandemije za sada se ne nazire. Još uvijek nemamo kolektivni imunitet, odnosno prirodnu zaštitu od bolesti koja nastaje kada velik postotak populacije postaje imun na zaraznu bolest, bilo zbog toga što je bolest prebolio ili se cijepio. Stoga se s pravom mnogi među nama pitaju; što možemo sami učiniti da bismo ojačali imunološku reakciju i pomogli si u borbi protiv bolesti COVID-19, ali i ostalih virusa?

Kako ojačati imunitet?

Svi dobro znamo da je industrijski prerađena hrana siromašna nutrijentima, zbog čega smo od početka pandemije do danas mogli primijetiti povećani promet na tržnicama i veću potražnju proizvoda s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Većina nas se tako, kako bi osnažila organizam, pouzdala u prehranu.

Posljednjih godinu dana pazimo da u organizam unesemo što više vitamina C, zbog čega češće jedemo naranče i limune, ali i pijemo čajeve, poput čaja od šipka ili čaja od đumbira. No je li to dovoljno? Da su okolnosti drugačije, vjerojatno bi bilo. Ono što je sigurno je da će jači imunitet uvelike ublažiti simptome raznih bolesti, pa tako i koronavirusa.

 

 

Prirodni pripravci za dizanje imuniteta

U narodu postoje brojni recepti koji se smatraju dobrima za naš organizam. Jedan od takvih je smjesa češnjaka i meda, koja se uzima svakodnevno, na tašte. I kurkuma, odnosno njen aktivni sastojak kurkumin, u kombinaciji s medom povoljno utječe na imunitet. Iako je ova egzotična biljka podrijetlom iz Južne Azije, danas začin od kurkume bez problema možete pronaći u trgovinama široke potrošnje.

Kada su u pitanju domaći pripravci za jačanje imuniteta, mnogi zagovaratelji prirodne medicine kunu se u djelotvornost lista masline. Ekstrakt lista masline smatra se jednim od najvećih prirodnih antibiotika, a da biste svom organizmu osigurali izvor oleuropeina, najaktivnijeg ljekovitog spoja iz lista, potrebno je pripremiti čaj od maslinova lišća ili ekstrakt unijeti u organizam kroz tabletu, odnosno kapsulu.

Vitamini za imunitet

Ako pak nemate volje spremati prirodne pripravke po bakinoj recepturi, potražite tablete ili kapsule za podizanje imuniteta, koje su jednako učinkovite, a jednostavnije za upotrebu. Na tržištu je dostupno zaista puno vitamina koji se mogu uzimati u kapsulama ili tabletama. Među poznatijima je svakako vitamina D, čija upotreba povećava stvaranje antimikrobnih peptida koji uništavaju staničnu stjenku bakterija, virusa i gljivica. Cink, koji utječe na stvaranje bijelih krvnih stanica, također je važnih sastojak u borbi protiv infekcija. No kada kupujte cink savjetujemo vam da obratite pozornost na njegov oblik jer  kelirani oblik cinka postiže najveću apsorpciju, zbog čega se preporučuje kako sportašima, tako i osobama sklonijima infekcijama.

 

 

Tu je i beta-glukan u kapsulama, čuvar imuniteta. Sinergija sastojaka beta-glukana sa na primjer, vitaminom C, folnom kiselinom, cinkom, selenom i vitaminom D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, mogu pridonijeti bržem i učinkovitijem otklanjanju bakterijskih i virusnih infekcija te bržem oporavku organizma.

PROČITAJ I OVO

Dr. Alenka Brozina: Ulje jetre morskog psa za imunitet

Ulje jetre morskog psa od davnina se koristi među skandinavskim narodima zbog svojih brojnih blagodati po zdravlje. U prošlosti se koristilo u tradicionalnoj medicini kao pomoć kod probavnih tegoba i respiratornih bolesti te za brže zacjeljivanje rana. Danas je dostupno diljem svijeta kao dodatak prehrani koji se prvenstveno koristi zbog visokog sadržaja alkilglicerola.

AUTOR
HugYourLife

HugYourLife

Hug Your Life dodaci prehrani hrvatski su proizvod, a riječ je o visoko kvalitetnim standardiziranim prirodnim dodacima prehrani s inovativnim formulama koji su kreirani u harmoniji s prirodom i Vašim tijelom. Proizvedeni su s velikom pažnjom te ljubavlju prema zdravlju i zdravom načinu života.
PODIJELI ČLANAK
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email