Kurkuma 95% ekstrakt & BioPerine®

Standardizirani i visoko pročišćeni ekstrakt korjena kurkume

Hug Your Life Kurkuma 95% ekstrakt & BioPerine

Kurkuma 95% ekstrakt & BioPerine

Standardizirani i visoko pročišćeni ekstrakt

Kurkuminoidi su biološki najaktivniji sastojci kurkume koji su privukli veliku pozornost uslijed brojnih istraživanja o blagotvornim svojstvima na organizam. Ovaj proizvod je standardiziran na min 95% kurkuminoida te 95% piperina, djelatne tvari crnog papra koja značajno unaprjeđuje proces apsorpcije kurkume u organizmu.

Cijena:

22,99  (173,22 kn)
Proizvedeno u Hrvatskoj

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je začin koji se dobiva iz podzemnog stabla (rizoma) istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije. Kurkuma ima bogatu povijest u Indiji kao začin, konzervans i sredstvo za bojanje, a stoljećima se upotrebljava u Ayurvedskoj medicini gdje je dobro dokumentirana kao prirodno ljekovito sredstvo.

Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida.

Nativni kurkumin se vrlo brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, odnosno ima iznimno nisku bioraspoloživost.

Što je bioraspoloživost?
Bioraspoloživost je omjer količine unosa hranjivih tvari u tijelo i dijela hranjivih tvari koja je zapravo probavljena, apsorbirana i metabolizirana konvencionalnim biokemijskim procesima. To je onaj dio doze lijeka ili dodatka prehrani koja je doista dostupna za djelovanje na ciljanome mjestu.

Bioraspoloživost je važan čimbenik kod djelovanja proizvoda, ali ne i jedini na osnovu kojeg se proizvod uspoređuje i na osnovu kojeg se ocjenjuje njegova djelotvornost.

Proizvodu Kurkuma 95% ekstrakt & Bioperine® dodan je i sastojak piperin odnosno njegov patentirani i zaštićeni oblik Bioperine® – ekstrakt crnog papra koji pojačava djelovanje i apsorpciju kurkumina u stanice tijela do 20 puta.

Više o bioraspoloživosti  kurkumina možete saznati na : https://hugyourlife.eu/bioraspolozivost-kurkumina/

Klinička studija sa St.John Medical College-a i objavljena u Planta Medica pružila je klinički dokaz uloge piperina u povećanju bioraspoloživosti kurkumina (Majeed M. et al. (1998). Planta Med.;64(4):353-356).

Djelovanje kurkumina je neusporedivo jače od djelovanja začina kurkume iz razloga što začin kurkuma sadržava najviše 3-5% kurkuminoida dok ekstrakt sadrži 95% kurkuminoida.

Želite 10% popusta?

Prijavite se na Newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu. Informirajte se o aktualnim akcijama i novostima.