Cink Chelate Complex

visoka bioraspoloživost / sinergija 4 različitih cink kelata / prirodni izvori cinka i vitamina C

Hug Your Life Cink Chelate Complex

Cink Chelate Complex

Svestrani zaštitnik u obliku minerala cinka!

Cink Chelate Complex sadrži kombinaciju 4 visoko apsorbirajućih oblika cink kelata dnevne doze od 15 mg (150% PU) čime se postiže maksimalna bioraspoloživost. Osim 4 kelirana cinka proizvod sadrži i prirodne oblike cinka iz ekstrakata gljive shiitake i alge chlorelle. Također za bolji učinak dodan je prirodni izvor vitamina C u obliku standardiziranog ekstrakta šipka.

Cijena:

104,90 kn
Proizvedeno u Hrvatskoj
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on reddit
Share on skype
Share on email

Cink doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa, normalnoj kognitivnoj funkciji, dok vitamin C doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti. Osim za oslabljen imunitet, cink uz vitamin C, koji sudjeluje u tvorbi kolagena, ima ključnu ulogu u održavanju kvalitete kose, kože i noktiju. Također, cink omogućuje još puno pozitivnih učinaka, a neki od njih su da doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog vida i kostiju, normalnom metabolizmu vitamina A, normalnoj sintezi proteina. Cink igra važnu ulogu jer je neophodan za aktivnost karbonatne dehidrataze odnosno enzima važnih za proces održavanja kiselinsko-bazne ravnoteže koja se smatra prioritetom kada je u pitanju ukupno zdravlje organizma.

U hladnijim mjesecima suhi zagrijani zrak isušuje naše sluznice što uzrokuje kihanje i kašljanje, a time se bakterije i virusi lako šire. Moderan način života često ima za posljedicu smanjen unos preporučenih dnevnih doza minerala cinka.

Hrana s visokim udjelom proteina kao što su kamenice, crveno meso (svinjetina, janjetina, govedina) i jaja bogati su izvori cinka. Cink je prisutan i u namirnicama biljnog porijekla: cjelovitim žitaricama, sjemenkama, mahunarkama, orašastim plodovima, pivskom kvascu te gljivama poput shiitake i reishi, algama chlorella i spirulina. Nakon jela cink se apsorbira 10-40% dok se na prazan želudac postotak povećava na 14-79%.

Deficit cinka se često javlja kod osoba koje konzumiraju veću količinu alkoholnih pića i ne konzumiraju meso. Također, cink čini dio proteina čiji je zadatak raspoznavanje okusa tako da su oslabljeni osjet okusa i mirisa čest simptom nedostatka ovog minerala.

CINK, VITAMIN C – doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava
CINK, VITAMIN C – doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa
CINK – doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji
VITAMIN C – doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
VITAMIN C – doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava