Cink Chelate Complex

visoka bioraspoloživost / sinergija 4 različitih cink kelata / prirodni izvori cinka i vitamina C

Cink Chelate Complex

Svestrani zaštitnik u obliku minerala cinka!

Cink Chelate Complex sadrži kombinaciju 4 visoko apsorbirajućih oblika cink kelata dnevne doze od 15 mg (150% PU) čime se postiže maksimalna bioraspoloživost. Osim 4 kelirana cinka proizvod sadrži i prirodne oblike cinka iz ekstrakata gljive shiitake i alge chlorelle. Također za bolji učinak dodan je prirodni izvor vitamina C u obliku standardiziranog ekstrakta šipka.

Cijena:

14,49  (109,17 kn)
Proizvedeno u Hrvatskoj

Cink doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa, normalnoj kognitivnoj funkciji, dok vitamin C doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti. Osim za oslabljen imunitet, cink uz vitamin C, koji sudjeluje u tvorbi kolagena, ima ključnu ulogu u održavanju kvalitete kose, kože i noktiju. Također, cink omogućuje još puno pozitivnih učinaka, a neki od njih su da doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog vida i kostiju, normalnom metabolizmu vitamina A, normalnoj sintezi proteina. Cink igra važnu ulogu jer je neophodan za aktivnost karbonatne dehidrataze odnosno enzima važnih za proces održavanja kiselinsko-bazne ravnoteže koja se smatra prioritetom kada je u pitanju ukupno zdravlje organizma.

U hladnijim mjesecima suhi zagrijani zrak isušuje naše sluznice što uzrokuje kihanje i kašljanje, a time se bakterije i virusi lako šire. Moderan način života često ima za posljedicu smanjen unos preporučenih dnevnih doza minerala cinka.

Hrana s visokim udjelom proteina kao što su kamenice, crveno meso (svinjetina, janjetina, govedina) i jaja bogati su izvori cinka. Cink je prisutan i u namirnicama biljnog porijekla: cjelovitim žitaricama, sjemenkama, mahunarkama, orašastim plodovima, pivskom kvascu te gljivama poput shiitake i reishi, algama chlorella i spirulina. Nakon jela cink se apsorbira 10-40% dok se na prazan želudac postotak povećava na 14-79%.

Deficit cinka se često javlja kod osoba koje konzumiraju veću količinu alkoholnih pića i ne konzumiraju meso. Također, cink čini dio proteina čiji je zadatak raspoznavanje okusa tako da su oslabljeni osjet okusa i mirisa čest simptom nedostatka ovog minerala.

CINK, VITAMIN C – doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava
CINK, VITAMIN C – doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa
CINK – doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji
VITAMIN C – doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
VITAMIN C – doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava

Želite 10% popusta?

Prijavite se na Newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupovinu. Informirajte se o aktualnim akcijama i novostima.